< Önceki | İçerik | Sonraki >

Yüksek dinamik aralık görüntüleri


image

Yüksek dinamik aralık görüntüleri hakkında HDR görüntüler için fotoğraf çekme

32 bpc HDR görüntüleri destekleyen özellikler Görüntüleri HDR ile birleştirme

32 bit HDR görüntüler için görüntülenen dinamik aralığı ayarlama HDR Renk Seçici Hakkında

HDR görüntülerde boya


image

Yüksek dinamik aralık görüntüleri hakkında

Başa dön


Görülebilen dünyadaki dinamik aralık (karanlık ve parlak bölgeler arasındaki oran) insan görüşünün ve monitörde ya da basılı olarak görüntülenen görüntülerin aralığından çok daha geniştir. Ancak insan gözü çok farklı parlaklık düzeylerine uyum sağlayabilse de, birçok kamera ve bilgisayar monitörü yalnızca sabit dinamik aralığı yakalayabilir ve yeniden üretebilir. Fotoğrafçılar, film sanatçıları ve dijital görüntülerle çalışan diğer kişiler sınırlı dinamik aralıkta çalıştıkları için sahnede neyin önemli olduğu konusunda seçici olmalıdırlar.

Yüksek dinamik aralık (HDR) görüntüleri, görülebilen dünyanın tüm dinamik aralığını sunabildiklerinden çok çeşitli seçenekleri sağlar. Gerçek dünyadaki sahnelerde parlaklık değerleri HDR görüntüsünde orantılı olarak temsil edildikleri ve depolandıklarından, HDR görüntüsünün pozlamasını ayarlama, gerçek dünyada bir sahnenin fotoğrafını çekerken pozlamayı ayarlamak gibidir.


image

HDR görüntüsü oluşturmak için farklı pozlamalı görüntüleri birleştirme

A. Gölge ayrıntısı olan ancak açıktonlar kırpılmış görüntü B. Açıkton ayrıntısı olan ancak gölgeleri kırpılmış görüntü C. Sahnenin dinamik aralığını içeren HDR görüntüsü


Photoshop'ta HDR görüntüsünün ışıklılık değerleri 32 bit uzunluktaki (kanal başına 32 bit) kayan nokta sayısal gösterimi kullanılarak depolanır. HDR görüntüsündeki ışıklılık değerleri doğrudan sahnenin ışık miktarıyla ilişkilidir. Bunun tersine, kaymayan punto 16- ve 8-bpc görüntü dosyaları parlaklık değerlerini yalnızca siyahtan sayfa beyazına kadar saklar ve gerçek dünyadaki dinamik aralığın oldukça küçük bir parçasını yansıtır.

Photoshop'ta, HDR Pro ile Birleştir komutu farklı pozlamalarda yakalanan çoklu fotoğrafları birleştirerek HDR görüntüleri oluşturmanıza olanak

tanır. Bir HDR görüntüsü, standart bir 24-bitlik monitörün görüntüleme kapasitesini fazlasıyla aşan parlaklık düzeyleri içerdiğinden, Photoshop HDR önizlemeyi ayarlamanıza izin verir. Yazdırmanız veya HDR görüntüleriyle çalışmayan araçlar ve filtreler kullanmanız gerekiyorsa, bunları 16 veya

8-bpc görüntülere dönüştürebilirsiniz.


image

HDR görüntüler için fotoğraf çekme

Başa dön


357

HDR Pro ile Birleştir komutuyla birleştirilecek fotoğrafları çekerken aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın:

image

Kamerayı üçayak üzerine yerleştirin.

image

Sahnenin tüm dinamik aralığını kapsamak için yeterince fotoğraf çekin. En azından 5 ile 7 fotoğraf çekmeyi deneyebilirsiniz ancak sahnenin dinamik aralığına bağlı olarak daha fazla pozlama almanız gerekebilir. En az 3 fotoğraf olmalıdır.

image

Farklı pozlamalar oluşturmak için enstantaneyi değiştirin. Açıklığı değiştirme her pozlamadaki alanın derinliğini değiştirir ve daha düşük kalitede sonuçlar verebilir. ISO'yu veya açıklığı değiştirme aynı zamanda görüntüde parazite veya vinyet oluşumuna neden olabilir.

image

Genel olarak pozlama değişiklikleri çok küçük olacağından kameranın otomatik braket özelliğini kullanmayın.

image

Fotoğraflar arasındaki pozlama farklılıkları birbirlerinden bir veya iki EV (pozlama değeri) adımı farklı olmalıdır (yaklaşık bir veya iki f durağı farkına eşdeğerdir).

image

Işıklandırmayı değiştirmeyin; örneğin, bir pozlamada flaşı kullanıp diğerinde kullanmamayı denemeyin.

image

Sahneden herhangi bir şeyin çıkmadığından emin olun. Pozlama Birleştirmesi yalnızca aynı sahnenin farklı pozlama görüntülerinde işe yarar.


image

32 bpc HDR görüntüleri destekleyen özellikler

Başa dön


32 bpc HDR görüntülerle aşağıdaki araçları, ayarları ve filtreleri kullanabilirsiniz. (Daha fazla Photoshop özelliğiyle çalışabilmek için 32 bpc görüntüyü 16 bpc veya 8 bpc olarak dönüştürün. Orijinal görüntüyü korumak için Farklı Kaydet komutu ile bir kopya oluşturun.)

Ayarlamalar Düzeyler, Pozlama, Ton/Doygunluk, Kanal Karıştırıcı, Fotoğraf Filtresi.

Not: Pozlama komutu 8 ve 16 bpc görüntülerle kullanılabilmesine rağmen 32 bpc HDR görüntülerde pozlama ayarlamaları yapmak için tasarlanmıştır.

Karıştırma Modları Normal, Eritme, Koyulaştır, Çoğalt, Açıklaştır, Daha Koyu Renk, Doğrusal Soldurma (Ekle), Daha Açık Renk, Fark, Çıkart, Böl, Ton, Doygunluk, Renk ve Renk Parlaklığı.

Yeni 32 bpc belgeler oluşturma Yeni iletişim kutusunda 32 bit, Renk Modu açılan menüsünün sağındaki bit derinliği açılan menüsünde bir seçenektir.

Düzen menüsü komutları Dolgu, Kontur, Serbest Dönüştürme ve Dönüştür olmak üzere tüm komutlar.

Dosya Formatları Photoshop (PSD, PSB), Aydınlık (HDR), Taşınabilir Bitmap (PBM), OpenEXR ve TIFF.

Not: Photoshop HDR görüntüyü LogLuv TIFF dosya formatında kaydedemese bile LogLuv TIFF dosyasını açabilir ve okuyabilir.

Filtreler Ortalama, Kutu Bulanıklığı, Gauss Bulanıklığı, Hareket Bulanıklığı, Radyal Bulanıklık, Şekil Bulanıklığı, Yüzey Bulanıklığı, Parazit Ekle, Bulutlar, Farklılık Bulutları, Mercek Parlaması, Akıllı Keskinleştirme, Keskinliği Azaltma Maskesi, Kabartma, Taramasız Hale Getirme, NTSC Renkleri, Yüksek Geçiş, Maksimum, Minimum ve Kaydırma.

Görüntü komutları Görüntü Boyutu, Tuval Boyutu, Görüntü Döndürme, Kırp, Kes, Çoğalt, Görüntü Uygula, Hesaplamalar ve Değişkenler.

Görünüm Piksel Boyut Oranı (Özel Piksel Boyut Oranı, Piksel Boyut Oranını Sil, Piksel Boyut Oranını Sıfırla vb.)

Katmanlar Yeni katmanlar, katmanları çoğalt, ayar katmanları (Düzeyler, Canlılık, Ton/Doygunluk, Kanal Karıştırıcı, Fotoğraf Filtresi ve Pozlama) dolgu katmanları, katman maskeleri, katman stilleri, desteklenen karıştırma modları ve Akıllı Nesneler.

Modlar RGB Renk, Gri Tonlama, 8 Bit/Kanal veya 16 Bit/Kanala dönüştürme.

Piksel Boyut Oranı Kare ve kare olmayan belgeler için destek.

Seçimler Ters Çevir, Kenarlığı Değiştir, Seçimi Dönüştür, Seçimi Kaydet ve Seçimi Yükle.

Araçlar Aşağıdakiler haricinde araç kutusundaki tüm araçlar: Mıknatıslı Kement, Sihirli Değnek, Nokta Düzeltme Fırçası, Düzeltme Fırçası, Kırmızı Göz, Renk Değiştirme, Geçmiş Fırçası, Sihirli Silgi, Arka Plan Silgisi, Boya Kovası, Soldur, Yak ve Sünger. Bazı araçlar yalnızca desteklenen karıştırma modlarıyla çalışır.


image

Görüntüleri HDR ile birleştirme

Başa dön


HDR Pro ile Birleştir komutu, tam dinamik aralığı tek bir HDR görüntüsünde yakalayarak aynı sahnenin farklı pozlamalarına sahip birden fazla görüntüyü birleştirir. Birleştirilmiş görüntünün 32-, 16- veya 8-bpc dosya olarak çıktısını alabilirsiniz. Ancak, yalnızca 32-bpc dosyalar tüm HDR görüntü verilerini depolayabilir.

HDR birleştirme fotoğraflar işlem için en iyileştirildiği zaman en iyi şekilde çalışır. Öneriler için, bkz. HDR görüntüler için fotoğraf çekme


image

Adobe'nin önerdikleri Paylaşmak istediğiniz bir eğitim mi var?



image

Video eğitimi: The best new feature in CS5: HDR Pro (CS5'in yeni özelliklerinin en iyisi: HDR Pro)

Deke McClelland

Görüntü tonlarını canlıdan gerçeküstüne taşıyın.


Kitap alıntısı: Create HDR images from bracketed exposures (Parantez içindeki

image pozlamadan HDR görüntüsü oluşturma)

Conrad Chavez

Fotoğraf makinesinden bilgisayara HDR işlemini gözden geçirin.


358

Kitap alıntısı: Remove ghosting from HDR images (HDR görüntülerinden gölgelemeleri

image kaldırma)

Scott Kelby

Sahnede hareket halindeki nesnelerden bulanıklaştırmayı kaldırın.


image

Video eğitimi: Explore the enhancements to HDR Pro (HDR Pro'daki geliştirmeleri keşfetme)

Jan Kabili

Tüm yeni özelliklerde bir gezinti yapın.


1. Aşağıdakilerden birini yapın:

image

(Photoshop) Dosya > Automate (Otomatikleştir) > HDR Pro ile Birleştir'i seçin.

image

(Bridge) Kullanmak istediğiniz görüntüleri belirleyin ve Araçlar > Photoshop > HDR Pro ile Birleştir'i seçin. 5. adıma atlayın.

2. HDR Pro ile Birleştir iletişim kutusunda, belirtilmiş görüntüleri seçmek için Gözat'ı, Açık Dosyaları Ekle'yi veya Kullan > Klasör öğesini tıklatın. (Belirli bir öğeyi kaldırmak için, dosyalar listesinde bu öğeyi seçin ve Kaldır'ı tıklatın.)

3. (İsteğe Bağlı) Görüntüleri fotoğraflarken fotoğraf makinesini elinizde tuttuysanız Kaynak Görüntüleri Otomatik Olarak Hizalamayı Dene öğesini seçin.

4. Tamam'ı tıklatın.

Not: Görüntülerde pozlama meta verileri yoksa, Manually Set EV (Pozlama Değerlerini El İle Ayarla) iletişim kutusuna değerleri girin.

İkinci bir HDR Pro ile Birleştir iletişim kutusu kaynak görüntülerin minik resmini ve birleştirilmiş sonucun bir önizlemesini görüntüler.

5. Önizlemenin sağ üst köşesinde, birleştirilmiş görüntü için bir bit derinliği seçin.

image Birleştirilmiş görüntünün HDR görüntünün tüm dinamik aralığını saklamasını istiyorsanız 32 Bit'i seçin. 8 bit ve (kaymayan nokta) 16 bit görüntü dosyaları bir HDR görüntüsündeki tüm parlaklık aralığını saklayamaz.

6. Ton aralığını ayarlamak için, bkz. 32-bit görüntüler için seçenekler veya 16 veya 8 bit görüntüler için seçenekler.

7. (İsteğe bağlı) Gelecekte kullanmak üzere tonlama ayarlarınızı kaydetmek için Hazır Ayar > Hazır Ayarı Kaydet öğesini seçin. (Daha sonra ayarları yeniden uygulamak için, Hazır Ayarı Yükle'yi seçin.)


32-bit görüntüler için seçenekler

Birleştirilmiş görüntünün beyaz nokta önizlemesini ayarlamak için histogramın altındaki sürgüyü hareket ettirin. Sürgüyü hareket ettirmek yalnızca görüntü önizlemesini ayarlar; tüm HDR görüntü verisi birleştirilmiş dosyada kalır.

Önizleme ayarlamaları HDR dosyasında saklanır ve dosyayı Photoshop'ta her açtığınızda uygulanır. Beyaz nokta önizlemesini istediğiniz zaman yeniden ayarlamak için Görünüm > 32 Bit önizleme Seçenekleri'ni seçin.


16 veya 8 bit görüntüler için seçenekler

HDR görüntüler 16 veya 8 bpc görüntülerin depolayabildiği dinamik aralığı çok fazla aşan parlaklık düzeyleri içerir. İstediğiniz dinamik aralıkla bir görüntü oluşturmak için, 32 bpc'den daha düşük bit derinliklerine dönüştürürken pozlama ve kontrastı ayarlayın.

Aşağıdaki ton eşleme yöntemlerinden birini seçin:

Yerel Ayar Uyarlaması Tüm görüntüdeki yerel parlaklık alanlarını ayarlayarak HDR tonunu ayarlar.

Kenardan Işıma Yarıçap yerel parlaklık bölgelerinin boyutunu belirtir. Kuvvet, iki pikselin aynı parlaklık alanının parçası olmamaya başlamasından önce ton değerlerinin birbirlerinden ne kadar uzakta olması gerektiğini belirler.

Ton ve Ayrıntı Dinamik aralık 1.0'lık bir Gama ayarında en yüksek değerdedir; yüksek ayarlar açık tonları ve gölgeleri vurgularken düşük ayarlar orta tonları vurgular. Pozlama değerleri f-duraklarını yansıtır. Keskinliği ayarlamak için Ayrıntı sürgüsünü ve bu bölgeleri aydınlatmak veya koyulaştırmak için Gölge ve Açık Ton sürgülerini sürükleyin.

Renk Titreşim yüksek derecede doymuş renklerin kırpılmasını en aza indirirken hafif renklerin yoğunluğunu ayarlar. Doygunluk –100 (tek renkli) ile +100 (çift doygunluk) arasındaki tüm renklerin yoğunluğunu ayarlar.

Tonlama Eğrisi Orijinal, 32-bit HDR görüntüsündeki parlaklık değerlerini gösteren bir histogram üzerinde ayarlanabilir bir eğri görüntüler. Yatay eksen boyunca bulunan kırmızı sayaç işaretleri bir EV (yaklaşık bir f durağı) artışlar halindedir.

Not: Varsayılan olarak, Tonlama Eğrisi ve Histogram değişikliklerinizi noktadan noktaya sınırlar ve eşitler. Sınırı kaldırmak ve daha çok ayarlama yapmak için, eğriye bir nokta ekledikten sonra Köşe seçeneğini belirleyin. İkinci bir nokta eklediğinizde ve taşıdığınızda eğri açısal olur.


359


image

Köşe seçeneğini kullanarak Tonlama Eğrisi ve Histogram ayarlama

A. Nokta ekleme ve Köşe seçeneğini belirleme. B. Yeni noktayı ayarlama, Köşe noktasının uygulandığı noktada eğriyi köşeli yapar.


Histogram Eşitle Bir miktar kontrastı korumayı denerken HDR görüntüsünün dinamik aralığını sıkıştırır. Başka ayar yapmaya gerek yoktur; bu yöntem otomatiktir.

Pozlama ve Gamma HDR görüntüsünün parlaklık ve kontrastını elle ayarlamanıza olanak tanır. Kazancı ayarlamak için Pozlama sürgüsünü ve kontrastı ayarlamak için Gama sürgüsünü hareket ettirin.

Vurgu Sıkıştırması HDR görüntüsündeki vurgu değerlerini sıkıştırır böylece 8 veya 16 bpc görüntü dosyasının ışıklılık değerlerinin arasında kalır. Başka ayar yapmaya gerek yoktur; bu yöntem otomatiktir.


Hareket eden nesneleri telafi etme

Görüntüler arabalar, insanlar veya yapraklar gibi hareket eden nesneler nedeniyle farklı içeriklere sahipse, HDR Pro ile Birleştir iletişim kutusunda Gölgeleri Kaldır seçeneğini belirleyin.

Photoshop en iyi ton dengesine sahip minik resmin etrafında yeşil bir anahat görüntüler ve böylelikle taban görüntüyü belirler. Diğer görüntülerde bulunan hareket eden nesneler kaldırılır. (Hareket çok açık veya koyu alanlarda oluşuyorsa, hareket eden nesnelerin daha açıkta olduğu farklı bir minik resmi tıklatmak daha iyi sonuçlar verir.)

image Gölgeleri Kaldır seçeneği hakkında bir eğitim için, bu videoyu izleyin. (Gölgeleri Kaldır seçeneği hakkındaki açıklamalar 3:00 bölümünden itibaren başlamaktadır.)


Fotoğraf makinesi yanıt eğrilerini kaydetme veya yükleme

Yanıt eğrileri, fotoğraf makinesi sensörlerinin gelen farklı ışık düzeylerini nasıl yorumladığını belirtir. Varsayılan olarak, HDR Pro ile Birleştir iletişim kutusu otomatik olarak birleştirdiğiniz görüntülerin ton aralığını temel alarak fotoğraf makinesi yanıt eğrisini hesaplar. Geçerli yanıt eğrisini kaydederek daha sonra başka bir birleştirilmiş görüntü grubuna uygulayabilirsiniz.

image HDR Pro ile Birleştir iletişim kutusunun sağ üst köşesinde, yanıt eğrisi menüsünü image tıklatın ve daha sonra Yanıt Eğrisini Kaydet'i seçin. (Eğriyi daha sonra yeniden uygulamak için, Yanıt Eğrisini Yükle'yi seçin.)


32 bit görüntüyü 16 veya 8 bpc olarak dönüştürme

Orijinal olarak HDR Pro ile Birleştir işlemi sırasında 32 bit görüntü oluşturduysanız, bunu daha sonra 16 veya 8 bit görüntüye dönüştürebilirsiniz.

1. Photoshop'ta 32-bpc bir görüntü açın ve Görüntü >Mod > 16 Bit/Kanal veya 8 Bit/Kanal öğesini seçin.

2. İstediğiniz dinamik aralıkta bir görüntü oluşturmak için pozlama ve kontrastı ayarlayın. (Bkz. 16 veya 8 bit görüntüler için seçenekler.)

3. 32-bit görüntüyü dönüştürmek için Tamam'ı tıklatın.


image

32 bit HDR görüntüler için görüntülenen dinamik aralığı ayarlama

Başa dön


HDR görüntülerin dinamik aralığı, standart bilgisayar monitörlerinin görüntüleme yeteneklerini aşar. Photoshop'ta HDR görüntüsünü açtığınızda, çok koyu veya soluk görünebilir. Photoshop, önizlemeyi ayarlamanızı sağlar böylece monitör HDR görüntüsünü vurgularıyla gölgeleri soluk veya koyu olmadan görüntüleyebilir. Önizleme ayarları HDR görüntü dosyasında depolanır (yalnızca PSD, PSB ve TIFF) ve dosyayı Photoshop'ta her açtığınızda uygulanır. Önizleme ayarlamaları HDR görüntü dosyasını düzenlemez; tüm HDR görüntü bilgileri korunur. 32 bpc HDR görüntüsünde pozlama düzenlemeleri yapmak için Pozlama (Görüntü > Ayarlamalar > Pozlama) ayarlamasını kullanın.

image Bilgi panelinde 32 bit dijital çıkışı görmek için Bilgi panelindeki Damlalık simgesini tıklatın ve açılır menüden 32 bit seçeneğini belirleyin.

1. Photoshop'ta 32 bpc HDR görüntüsünü açın ve Görünüm > 32-Bit Önizleme Seçenekleri'ni belirleyin.


360

2. 32-Bit Önizleme Seçenekleri iletişim kutusunda Yöntem menüsünden bir seçenek belirleyin:

Pozlama ve Gamma Parlaklık ve kontrastı ayarlayın.

Vurgu Sıkıştırması HDR görüntüsündeki vurgu değerlerini sıkıştırır böylece 8 veya 16 bpc görüntü dosyasının ışıklılık değerlerinin arasında kalır.

3. Pozlama ve Gamma'yı seçerseniz, görüntü önizlemesinin parlaklığını ve kontrastını ayarlamak için Pozlama ve Gamma kaydırıcılarını taşıyın.

4. Tamam'ı tıklatın.

image Belge penceresinin durum çubuğundaki üçgeni tıklatıp açılır menüden 32 Bit Pozlama'yı seçerek de Photoshop'ta açık olan HDR görüntüsünün önizlemesini ayarlayabilirsiniz. HDR görüntüsünün beyaz noktasını ayarlamak için kaydırıcıyı taşıyın. Varsayılan pozlama ayarına dönmek için kaydırıcıyı çift tıklatın. Ayarlama görüntü başına yapıldığından, aynı HDR görüntüsünü her biri ayrı önizleme ayarlamasıyla birden fazla pencerede görebilirsiniz. Bu yöntemle yapılan önizleme ayarlamaları HDR görüntü dosyasında depolanmaz.


image

HDR Renk Seçici Hakkında

Başa dön


HDR Renk Seçici 32 bit HDR görüntülerde kullanmak üzere renkleri doğru bir şekilde görüntülemenizi ve seçmenizi sağlar. Normal Adobe Renk Seçici'de olduğu gibi renk alanını tıklatıp renk kaydırıcıyı ayarlayarak renk seçebilirsiniz. Yoğunluk kaydırıcısı, üzerinde çalıştığınız HDR görüntüsündeki renk yoğunluğuyla eşleşmesi için renk parlaklığını ayarlamanızı sağlar. Önizleme alanı, seçili rengin farklı pozlama ve yoğunluklarda nasıl görüntüleneceğini göstermek için bu renge ait renk örneklerini görüntülemenizi sağlar.


image

HDR Renk Seçici

A. Önizleme alanı B. Ayarlanan renk C. Orijinal renk D. 32 bit kayar nokta değerleri E. Yoğunluk kaydırıcısı F. Seçilen renk G. Renk sürgüsü H. Renk değerleri


HDR Renk Seçici görüntüleme

image Açık olan 32 bpc görüntüyle aşağıdakilerden birini yapın:

image

Araç çubuğunda, ön plan veya arka plan renk seçim kutusunu tıklatın.

image

Renk panelinde, Ön Plan Rengini Ayarla veya Arka Plan Rengini Ayarla seçim kutusunu tıklatın.

Özellikler renk seçmenize izin verdiğinde Renk Seçici de kullanılabilir. Örneğin, bazı araçlar için seçenekler çubuğunda renk örneğini veya bazı renk ayarı iletişim kutularında damlalığı tıklattığınızda.


HDR görüntüler için renk seçme

HDR Renk Seçici alt bölümü 8 veya 16 bit görüntülerle normal Renk Seçici gibi çalışır. Renk alanının içini tıklatıp bir renk seçin ve tonunu değiştirmek için renk kaydırıcısını taşıyın; Belirli bir rengin sayısal değerlerini girmek için HSB veya RGB alanlarını da kullanabilirsiniz. Renk alanında, aşağıdan yukarıya kaydırdığınızda parlaklık, soldan sağa kaydırdığınızda da doygunluk artar.

Rengin parlaklığını ayarlamak için Yoğunluk kaydırıcısını kullanın. HDR belgesinde renk değeri ve yoğunluk değeri 32 bit kayar nokta sayı


361

değerlerine dönüşür.

1. Renk alanının içini tıklatıp renk kaydırıcısını hareket ettirerek veya Adobe Renk Seçici'de olduğu gibi HSB ya da RGB sayısal değerlerini girerek bir renk seçin.

2. Renk parlaklığını artırmak veya azaltmak için Yoğunluk kaydırıcısını ayarlayın. Renk Seçici'nin üst tarafında bulunan Önizleme ölçeğinde yeni renk örneği, seçili renkle ilgili artma veya azalma etkilerini gösterir.

Yoğunluk Durakları ayar duraklarının tersine olarak ilişkilendirilir. HDR görüntüsüne ait Pozlama ayarını iki durak artırırsanız Yoğunluk duraklarının iki durak azaltılması HDR görüntü pozlaması ve renk yoğunluğunun her ikisi birden 0 olarak ayarlanmışsa aynı renk görüntüsünü korursunuz.

İstediğiniz renkle ilgili doğru 32 bit RGB değerlerini biliyorsanız bunları doğrudan 32 bit değeriyle RGB alanlarına girebilirsiniz.

3. (İsteğe bağlı) Önizleme alanı için ayarları yapın.

Önizleme Durak Boyutu Her önizleme renk örneği için durak artışlarını ayarlar. Örneğin, -9, -6, -3, +3, +6, +9 renk örneklerinde oluşan 3 ayarı. Bu renk örnekleri farklı pozlama ayarlarında seçtiğiniz renk görüntüsünün önizlemesini oluşturmanızı sağlar.

Belgeye Göre Görüntüyle ilgili geçerli pozlama ayarını yansıtacak önizleme renk örneklerini ayarlamak için seçin. Örneğin, belge pozlaması daha yükseğe ayarlanırsa yeni önizleme renk örneği, seçili renkteki yüksek pozlama etkisini göstermek için Renk Seçici'ye ait renk alanında seçilen renkten daha açık olur. Geçerli pozlama 0 olarak ayarlanırsa (varsayılan), bu seçeneğin işaretli olup olmaması yeni renk örneğini değiştirmez.

4. (İsteğe bağlı) Renk Örnekleri paneline seçili rengi eklemek için Renk Örneklerine Ekle'yi tıklatın.

5. Tamam'ı tıklatın.


image

HDR görüntülerde boya

Başa dön


Şu Photoshop araçlarından istediğinizi kullanarak HDR/32 bpc görüntülere efekt ekleyebilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Fırça, Kurşun Kalem, Kalem, Şekil, Klonlama Damgası, Desen Damgası, Silgi, Degrade, Bulanıklaştır, Keskinleştir, Leke ve Geçmiş Fırçası. HDR görüntüsüne 32 bpc metin katmanları eklemek için Metin aracını da kullanabilirsiniz.

HDR görüntüler düzenlenirken veya boyanırken belge bilgi alanındaki 32 Bit Pozlama kaydırıcısını veya 32 Bit Önizleme Seçenekleri iletişim kutusunu (Görünüm > 32 Bit Önizleme Seçenekleri) kullanarak farklı pozlama ayarlarında çalışmanızın önizlemesini görüntüleyebilirsiniz. HDR Renk Seçici, HDR görüntüsünde farklı pozlama ayarlarını eşleştirmek için farklı yoğunluk ayarlarında seçili ön plan renginizin önizlemesini görüntülemenizi de sağlar.

1. HDR görüntüsü açın.

2. (İsteğe bağlı) Görüntü için pozlama ayarlayın. Bkz. 32 bit HDR görüntüler için görüntülenen dinamik aralığı ayarlama.

3. Fırça ve Kurşun Kalem araçları için, HDR renk Seçici'yi açacak ön plan rengini tıklatıp bir renk seçin. Metin aracı için, metin rengini ayarlayacak Metin aracı seçenekleri çubuğundaki renk yongasını tıklatın.

HDR Renk Seçici'nin Önizleme alanı, HDR görüntüsündeki farklı pozlama alanlarıyla bağlantılı olarak ön plan rengini seçmenize ve ayarlamanıza yardımcı olur. Bkz. HDR Renk Seçici Hakkında.

image Farklı HDR pozlamalarında boyama efektlerini görüntülemek için, Pencere > Yerleştir > Yeni Pencere komutunu HDR görüntüsünün anlık

görünümlerini açmak için kullanın, ardından da belge durum çubuğu alanındaki Pozlama kaydırıcısını kullanarak her pencereyi farklı pozlamaya ayarlayın.

Daha fazla Yardım konusu

HDR pozlama ve tonlama ayarlama


image


image


Yasal Bildirimler | Çevrimiçi Gizlilik İlkesi


362